maandag 19 juni 2017

zeester-massage


Een heel rustgevende oefening voor het slapengaan!
Of, overdag, om dan helemaal relaxed even buiten te liggen, ogen dicht, genieten van de geluiden rondom (wat dan in onze tuin wel vogels zijn en geen golven :)

Laat je kind op zijn rug liggen. Je start met je handen zachtjes onder het hoofd te leggen, je telt het hoofd voorzichtig een klein beetje op en wiegt dit zachtjes, dan leg je het hoofd weer voorzichtig neer. Je verplaatst je handen naar de kruin en strijkt met een trage beweging over het hoofd naar achter.
Vervolgens ga je aan de zijkant van je kind zitten. Je tilt 1 arm omhoog, schudt deze zachtjes heen en weer, je legt de arm zijwaarts (moet niet helemaal horizontaal) en strijkt met je vlakke hand(en) nog eens van de schouder tot aan de vingertoppen.
Op deze manier laat je ook de andere arm ontspannen.
Daarna ontspan je de benen 1 voor 1. Je tilt het been op bij de voet, weer zachtjes schudden of wiegen, zachtjes terug neerleggen en afstrijken van de heup tot aan de tenen.

Eventueel kan je daarna armen en benen weer "wakker" maken door de handeling te herhalen maar ze dan weer dichter tegen het lichaam te leggen.

Een tip voor bij dit hete weer: als je kind helemaal ontspannen ligt, kan je met een plantenspuit die water vernevelt, enkele keren boven zijn/haar lichaam druppels vernevelen. Dit verfrist echt, zonder kletsnat te maken! Alsof de zeester op het strand opspattend water van de zee voelt dat met de wind mee wordt gedragen...