dinsdag 21 maart 2017

feestje na schooltijd

Soms kan het zo ineens helemaal meezitten. Terwijl je het anders verwacht. Zo ook vanavond. Ik zou de ganse avond alleen thuis zijn met de kids en voelde me al niet zo super, dus zag ik toch wel op tegen de gebruikelijke drukte na school, eten en 3 bedrituelen.
Maar 1 simpel tafelkleed besliste daar anders over :)
Een nieuw tafelkleed dat op de tafel prijkte... we kwamen thuis na school, 1 creatieve dochter maakte meteen een link met een feestje, een ander creatieve dochter stelde een pyjamafeestje voor, en hopsa om kwart na vier zat iedereen alvast in pyjama-tegen zulke idee├źn zeg je geen nee! Iemand vroeg voor een rietje, een ander voor een parasolletje, de derde dochter had nog niet zo'n creatieve inbreng maar deed gewoon vrolijk mee -
wat ik ook al veel waard vond! Ijverige feesthapjes-makers zorgden voor een uitgebreid fruitaperitief; zo uitgebreid dat de rest van de maaltijd wat minder belangrijk werd maar iets met zoveel enthousiasme en liefde gemaakt kan je dan niet afbreken vind ik:)  De muziek van kinderen voor kinderen ("de grootste vakantiehits")-deed de rest en het werd zo echt een avond om in te kaderen en voor altijd te koesteren.  En meegenomen- een avond die heel vlot verliep, en dat was meer dan welkom :)
Ik onthou het ideetje. Al weet ik niet of er ook zo enthousiast gereageerd gaat worden als ik zelf met het voorstel voor een pyjamafeestje kom :)