zaterdag 25 februari 2017

massageliedje

Nog eentje in de categorie "trend voor het slapengaan". Na de kerstboommassage (o denneboom) en sneeuwvlokjesmassage (sneeuwvlokje) is een ander liedje "in" voor het slapengaan van de jongste telg des huizes. Ze blijft nogal lang bij dezelfde dingen hangen, ik had al een paar keer geprobeerd een nieuw liedje met bijhorende massage te introduceren voor het slapengaan. Totdat ze in de klas een massageliedje geleerd had, die kans liet ik dan niet liggen!

Ik was ook heel blij te horen dat het liedje "fijn masseren" in de klas gebruikt werd. Zelf gebruik ik het ook regelmatig in de ouderkindyoga of de kinderyoga, met steeds hele leuke reacties. Het werkt. Ellen- NoorLangeslag, een Nederlandse dame, maakte een bewerking van een bekend kinderliedje, voor haar boek/CD Spelenderwijs waarin ze enkele liedjes en oefeningen voor relaxatie in de klas bundelt.
Het oorspronkelijke "sport"liedje hoor je wel eens in de kinderdisco. "even springen, even springen, even springen ja ja, even zwemmen even zwemmen even zwemmen ja ja. Nog even zwaaien even zwaaien...." (misschien in iets andere volgorde). https://youtu.be/nLGKscQSayM

Ik vond ook een filmpje van de versie van Ellen-Noor Langeslag, dan zie en hoor je meteen wat de bedoeling is:
https://youtu.be/LNkNyvLdPfk

Wij zingen het hier 's avonds gewoon. Jolien vind het trouwens ook heel fijn om de bewegingen bij zichzelf te doen. We veranderen de tekst dan wel eens, jezelf op de rug masseren is niet zo makkelijk. Maar "masseer je buik nu, masseer je buik nu, masseer je buik nu allemaal" kan dus ook gewoon.
Of "masseer je voetjes, masseer je voetjes...."

Ik geef nog even de tekst mee zoals de versie op Spelenderwijs:
even stampen, even stampen, even stampen allemaal  (2x)
even klappen, even klappen, even klappen allemaal (2x)
wrijf je handen, wrijf je handen, wrijf je handen allemaal (2x)
masseer de schouders, masseer de schouders, masseer de schouders allemaal
fijn masseren, fijn masseren, fijn masseren allemaal
cirkels wrijven, cirkels wrijven, cirkels wrijven op de rug,
fijn masseren, fijn masseren, fijn masseren op de rug
masseer de nek nu, masseer de nek nu, masseer de nek nu allemaal
fijn masseren, (3x) allemaal
masseer het hoofd maar, masseer het hoofd maar, masseer het hoofd maar allemaal
fijn masseren, (3x) allemaal
masseer de oren, masseer de oren, masseer de oren allemaal
fijn masseren, (3x) allemaal
even strijken, even strijken, even strijken allemaal            (dit mag op trager tempo)
fijn masseren, (3x) allemaal
schud je handen, schud je handen, schud je handen nu maar los (2x)

ps. sowieso is dit een leuk melodietje voor gelijk wat te gebruiken. hier klinkt ook wel eens: poets je tanden, poets je tanden, etc. Of "tijd voor de pyjama, tijd voor de pyjama, tijd voor de pyjama allemaal..."  Of "kom aan tafel, kom aan tafel, kom aan tafel, allemaal...- tijd voor spaghetti, tijd voor spaghetti, tijd voor spaghetti...."     Het is nu eenmaal een melodietje wat zich makkelijk in je hoofd vastzet :)