zondag 6 november 2016

pompelmoes uit de oven

De eerste keer at ik dit op vakantie in Jamaica, waar we enkele dagen kampeerden op het feeërieke domein van ene  Zeke in de Blue Mountains. Ontzettend goeie herinneringen  heb ik aan die vakantie! Een fantastisch land, tenminste toch als je verder trekt dan de toeristische kustplaatsen.
Het ontbijt buiten, staat in mijn geheugen en smaakpapillen gegrift. Versgebrande Blue Mountain koffie, en warme pompelmoes uit de oven.
En op een luie weekenddag waarop er tijd genoeg is, een zaligheid om van te genieten.
Pompelmoes bevat alvast veel vitamine C, ook goed meegenomen om de weerstand wat op te krikken in de winter.

Een klein ovenschaaltje waar net 1 pompelmoeshelft in past is ideaal. Ik halveer de pompelmoes dus eerst, en snij het vruchtvlees alvast los door 1 keertje helemaal rond net naast de schil te snijden en dan de aparte stukjes los te snijden. Een beetje kokosbloemsuiker erop is hemels, met een beetje gewone suiker of agave gaat het ook.  Tien tot vijftien minuten in een voorverwarmde oven en lepelen maar.
Het wordt hier ondertussen door het ganse gezin meer dan gesmaakt!