woensdag 31 augustus 2016

dankbaar voor de mooie vakantiemomenten

Een echte traditie kan je het misschien nog niet noemen, wel een traditie in wording. Vorige zomer hielden we de laatste dag een klein "vakantie-uitzwaai-ritueeltje". Dat was best fijn en daarom verzamelde ik deze zomer ook alvast maar doosjes die  voor de editie van dit jaar konden dienen. Ik haalde ze deze voormiddag boven en de oudste meisjes wisten al meteen wat het idee was. We gaan dus voor een jaarlijkse traditie!
Vooral de bootjes van de dochters werden heuse knutselwerkjes, met kleine speciallekes zoals toverpoorten, lachende mannetjes, zelfs een heus dromen-verzamel-potje mocht mee aan boord.

Met hulp van "buddie"-plakkussentjes waardoor een licht verjaardagskaarsje prima op het bootje blijft staan, lieten we ze op deze laatste vakantie-avond te water. En terwijl we naar de drijvende bootjes en lichtjes kijken, mag iedereen zeggen wat hij of zij zo fijn vond aan de vakantie.

We hadden een heel relaxte vakantie. Een weekje naar Friesland met stralend weer, de rest van de vakantie lekker thuis met hier en daar een festivalletje, een logement, een dans-twee-of-driedaagse... We hadden een ontspannen ritme van lang slapen, rustig opstaan, buiten eten, en dan eens bedenken waar we zin in hadden. De inspiratie kwam altijd wel van iemand, soms wat grootster, soms hele eenvoudige dingen. Het viel me op toen ik onlangs de lijst van de Britse National Trust "50 dingen die je (buiten) gedaan moet hebben voor je 12de" nog eens zag passeren, dat onze kids deze zomer heel wat dingen zouden kunnen afstrepen. Al hoop ik vooral dat ze het gewoon zo leuk vonden en het keer op keer herhalen. Ook die dingen mogen wat mij betreft een zomertraditie worden :)