zaterdag 2 juli 2016

bloemenfeestje voor een vijfjarige

 Sam wordt volgende week 5 jaar, maar met een laatste schooldag tot maar 11h leek het ons ideaal om dan haar verjaardagsfeestje te geven. Ons aanvankelijk beeld van Hawaïaans feestje met zwembad moesten we helaas wat laten varen door het wat kwakkelachtige weer. Maar met een tent, vloerbekleding in de tent, en de nodige kleurrijke vlaggetjes en bloemen zag het er toch heel gezellig uit. We hadden verschillende spelletjes/activiteiten voorzien voor deze omstandigheden (iedereen buiten laten rondcrossen is 1 ding maar 8 vijf-en zesjarigen binnen in huis is toch net wat anders :)
De jarige stapte telkens rond op het liedje "ik heb een bloemetje in mijn hand, aan wie zal ik het geven, aan diegeen die voor mij staat zal ik dit bloemetje geven; o schone vrouw, geef mij die hand van jou, dit bloemetje is voor jou mevrouw!". Op dat bloemetje stond dan een spelletje of knutselwerkje. Een aangepaste versie van het hier altijd zo populaire muziekpakket dus. En zo kwamen de zelfgeplukte  en gedroogde kruiden en bloemen van een paar weken geleden weer boven. De meisjes hadden veel lol in ruiken, kiezen, en dan een zakje volladen. De zakjes  die bij een zak wasnoten zitten; zijn daarvoor superhandig!  Het versieren daarvan had ik al wel op voorhand gedaan, terwijl de jarige met textielstiften uitdeelzakjes versierde.
Bij weer een ander bloemetje maakten we toverbloemen; iets wat hier tot in het oneindige kunnen blijven maken- het blijft fascineren.
En er was een bloemetje om zelf sangria te maken, met bessen, aardbeien, en bessendrank.
Al geef ik eerlijk toe dat het K3 ijsje -op uitdrukkelijk verzoek van de jarige- met veel meer enthousiast gebrul onthaald werd :)