zondag 27 september 2015

herfstschatten en elfentuintjes

Mijn kinderen zijn echte scharrelaars. In alles. Elk snoeppapiertje, elk strikje, elk plakkertje wordt zorgvuldig bijgehouden "om mee te knutselen. Of om gewoon in de schattendoos te steken. En blijkbaar geldt dat ook voor natuurschatten. Sam haar jas woog vrijdag minstens een halve kilo zwaarder door volgepropte jaszakken met kastanjes, eikeltjes en wat ze nog meer op de speelplaats van haar school kon vinden.
Van die voorliefde voor schattenjachten én de creatieve insteek van de oudste dochter, wou ik graag gebruik maken om het maken van een elftentuintje te introduceren.
Ik had zelf wat gegoogeld en ook op Pinterest wat ideetjes gevonden, maar bewust niet aan hen laten zien. De opdracht vanmiddag, onder een stralend zonnetje, was dus: als je iets moois ziet, wat misschien voor een elftentuintje kan dienen, neem je het maar mee. Onvoorstelbaar hoe hun arendsoogjes werkten en er echt mooie takjes, steentjes, etc uitzochten. En nog fijner dat ook hun creativiteit meteen al ging werken: "deze tak lijkt op een brug", "met deze schors kunnen we een tafeltje maken", "deze eikeldopjes kunnen we gebruiken om een weggetje te maken"....
Deel   1 dus vandaag afgerond. Met meer dan genoeg startmateriaal keerden we huiswaarts.
Deel 2, het tuintje beginnen maken, is allicht voor woensdagnamiddag.
En dan hopen dat er nog veel delen volgen, het is immers iets dat kan groeien!

                             
Het resultaat: compleet met kerstboompje (én kerstballetje!), kastantjestruikjes, brug, straatverlichting,.... Ook de mand "vanalles om nog ooit eens mee te knutselen" werd erbij gehaald, het maakt het geheel in elk geval kleurrijk en creatief!