zondag 5 juli 2015

mango 2 keer anders

Mango... ik ben een grote fan! En mijn kinders hebben dat geërfd!
Tijdens het schooljaar was het een geliefd thuiskomen-vieruurtje; nu in de vakantie is er tijd voor wat meer experimenteren.

Succesnummer 1 was picknick-havermoutpap met mango.
Havermoutpap staat hier een paar keer per week op het menu. Deze keer had ik gedroogde mangoreepjes liggen; en die knipte ik dus in kleine stukjes. Samen met de havermout, enkele rozijntjes, rijstmelk en beetje agavesiroop zette ik dat alvast 's avonds klaar in avent-bewaarpotjes.
Omdat het de laatste dagen zooo warm is buiten, warmde ik de havermout 's morgens ook niet op. Meteen uit de ijskast naar de ontbijttafel buiten. Lekker, en lekker makkelijk, want meer tijd om op mijn gemak van een lekker tasje koffie te genieten in plaats van een heel ontbijtbuffet naar buiten te sleuren :)

Met twee te rijpe bananen (dan vinden ze ze hier niet meer lekker) en met een klein restje van bovengenoemd ontbijt maakte ik dan banaan/havermout/mango koekjes. Ik deelde het recept al eerder en heb ondertussen zelf al veel varianten gemaakt. Maar nog niet eerder met mango- terwijl dit ook echt superlekker is! Geprakte bananen mengen met havermout, en toevoegsels naar believen. Ik gebruikte dus weer gedroogde maar vooraf geweekte mango, en gedroogde veenbessen. Alles goed mengen en dan kleine hoopjes maken op een bakblik met bakpapier. Een klein kwartiertje de oven in en klaar! Dat was dan meteen makkelijk ontbijt nummer 2: ondanks onweersvoorspellingen was het vanochtend stralend weer- maar ook nog aangenaam ochtendfris. Om van die beste moment van de dag te profiteren, besloten we halsoverkop te gaan picknicken in een speeltuintje. Bananenkoekjes mee, nog wat meloen die in de ijskast stond, en bij de bakker een stokbroodje gaan halen. Niet super uitgebreid maar ideaal picknick-om-ondertussen-mee-rond-te-lopen menu.