zondag 1 maart 2015

een wenssteen

Het was een succes als aandenken aan een indianen-avontuur, bij de kleuteryoga.
Ik gebruikte gewone stenen uit de tuin, we hebben eens zakken vol aangekocht om hier en daar borders te vullen...
Met een zwarte stift tekende ik figuren, om daarna met een (vet) potlood in te kleuren.
Voor de kleuters gebruikte ik eenvoudige en herkenbare figuren: een vlinder, een regenboog, een lieveheersbeestje, een hartje, ...Op Pinterest vond ik heel mooie exemplaren die grotere kinderen zelf zouden kunnen maken.
(zie foto hieronder met de kleurrijke mandala's)

Als bewaarzakje kwamen de ecru katoenenzakjes die ik al lang bijeenspaarde - ze zitten bij de wasnoten waarmee ik probeer op een zo ecologisch mogelijk manier te wassen. Met textielstift zijn ze makkelijk te decoreren. In grote exemplaren, die ik dan wel zelf naaide met de naaimachine, zijn zulke effen zakjes trouwens heel leuk als knutselwerkje- mijn dochter maakte er bijvoorbeeld persoonlijke uitdeelzakjes mee voor haar verjaardagsfeestje- maar dit dan weer terzijde.
Ik heb er zelf eigenlijk ook best plezier aan beleefd, aan het decoreren van al die stenen en zakjes. Heel meditatief eigenlijk... eerst de steen bekijken, de vorm je laten inspireren, ...
Het wordt hier zeker nog eens een knutsel-projectje met de kids!